מותר לאכול ממתקים? – ונשמרתם לנפשותיכם

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
האם אסור לאכול לדוג שוקולדים סוכרים מיצים וכדומ'
כדרך סיגריות שמזיקות לגוף גם הדברים שציינתי מזיקים הרבה לןגוף…

תשובה:

שלום רב

שלמה המלך כבר אמר "אכול דבש הרבה לא טוב", כלומר יש דברים שמיעוטם זה בסדר והריבוי מזיק, וכך הוא בשוקולד וכדומה. זה ממש לא דומה לסיגריה שכל כולה נזק אחד גדול… תאכל ממתקים אבל במידה, מעט.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום רב
    שלמה המלך אמר גם "שומר פיו ולשונו שומר צרות נפשו" והכוונה למאכלים מזיקים כמו שוקולדים וסוכר
    כמו שסיגריה כל כולה נזק לטווח הארוך לא הקצר כך גם הסוכר ומיני המתיקה בימינו משפיעים על האדם לרעה בטווח הארוך והקצר.
    אכילת סוכר ושוקולד גורמת לגוף התמכרות, הגוף גם צריך ממאמץ גדול כדי להפטר הסוכר שלא תורם לו כלום חוץ בזבוז אנרגיה.
    וכמו שכתוב ברמבם -ישים על ליבו ויאכל וישתה כדי להברות גופו ואבריו בלבד. לפיכך לא יאכל כל שהחיך מתאווה … אלה דברים המועילים לגוף .. ולא יאכל דברים הרעים לגוף אף על פי שהן מתוקים" דעות ג'