לחם חלבי בתנור בשרי שאינו בן יומו

שאלה:

שלום לרבנים מה הדין והאם יש חילוק בין אשכנזים לספרדים התבנית הבשרית שלא היתשמשתי בה 24 שעות שמתי בה לחם חלבי מה הדין עם לא הישתמשתי בתנור 24 שעות ומה הדין עם הישתמשתי בו בבשרי בתוך 24 שעות מה דין האוכל והתבנית תוודה רבה

תשובה:

שלום רב

באופן כללי ההנחייה המקובלת היא שאם התנור הבשרי לא נוקה לפני השימוש הזה יש להמנע מלאכול את הלחם, כיון שהוא בחזקת מלוכלך, וממילא אין כל כך משמעות להיותו אינו בן יומו. אבל לא הבנתי מה הכוונה לחם חלבי, האם יש בו חלב ממש או שרק נאפה בתנור חלבי, שאז שוב יש לדון עד כמה הוא באמת חלבי וזה תלוי בנקיותו של התנור בו נאפה.

למעשה לא הייתי אוכל את הלחם, ואת התנור והתבניות הייתי מכשיר בליבון קל מחמת הספקות בענין, על ידי נקיון והפעלה לחצי שעה על החום המירבי.