התנהלות במטבח שאינו כשר

שאלה:

בבית בו אין הפרדה בין שיש בשרי לחלבי אפילו אם מניחים כלים רותחים גם כשהשיש רטוב מה דין הכלים והאוכל?

תשובה:

שלום וברכה

זו בעיה. בדרך כלל יש להניח שלא ממש גלש משהו חם ביממה האחרונה מהמין השני על השיש, והאוכל לא נאסר [כשזה לא היה ביממה האחרונה הבליעות בשיש אינן אוסרות] אבל אם יש חשש שממש הניחו את הכלי הבשרי הרותח על שיירי חלב שעל השיש, אז שוב, בשעת הדחק בדרך כלל יש פי שישים במאכל כנגד השיירים וזה בטל ואינו אוסר, אבל בגדול קשה כך לנהל את החיים, מה גם שקשה לי להאמין שאין בעיה במאכלים עצמם בבית שלא יודע להקפיד, כשרות המוצרים אינה בטוחה אולי וכו'. כדאי לנסות לדאוג לכך שיבואו לקראתך בקטע של המטבח שתוכל להשתמש בו. אינני מכיר אותך לדעת מה יכולותיך, אבל זה שווה מאמץ..

בהצלחה רבה בדרך העולה!