ברכה על סלט פירות – קומפוט

שאלה:

בס"ד
שלום לכם.
מה מברכים על קומפוט שיש בו מבחר פירות וכו…
ומה הדין אם יש שם פירות שצריך לברך שהחיינו?
תודה

תשובה:

שלום רב

אם מדובר על חתיכות קטנות כמו סלט פירות, ההכרעה להלכה שמברכים לפי הרוב, והיינו שאם הרוב העץ מברכים על הכל כך וכן אם הרוב אדמה מברכים אדמה. יש שחששו לכתחילה לדעתו של החיי אדם שאמר שאם החתיכות ניכרות לא הולכים לפי הרוב אלא מברכים שתי ברכות, אולם, כאמור הכרעת המשנה ברורה אינה כך.

אם יש פרי שמברכים עליו שהחיינו לוקחים ממנו בכפית ומברכים ברכה זו.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ ריב ס”ק א ובביאור הלכה שם.