פדיון הבן לתאומים זכרים שנולדו פגים

שאלה:

בחור אשר אשתו ילדה תאומים זכרים. אלא, שהם פגים. נולדו בחודש שביעי. מתי והאם בכלל יש פדיון?
(הם לא כהנים/לוי)

תשובה:

שלום רב,

א. פדיון הבן בודאי חייבים, מי שיצא ראשון הוא התינוק שאותו חייבים לפדות, ואפילו אם לא יודעים מי יצא ראשון (מי הוציא ראשון תחילה), חייב האב לפדות ולתת חמש סלעים לכהן שהרי על אחד מהם הוא ודאי חייב.

ב. זמן הפדיון בפגים הוא שלושים יום לאחר שיצאו מהאינקובטור, כך נקטו הפוסקים

מקורות:

א. ראה שו"ע יו"ד שה סעי' כה.

ב. ראה נשמת אברהם יו"ד שה סק"ב בשם הגרש"ז, יביע אומר ח"ט יו"ד סי' לז, וכך הביא גם בשם הגר"ש וואנזר בספר אוצר פדיון הבן פ"ג הערה לב.