עליה לקבר דווקא ביום השנה?

שאלה:

שלום רב
יום השנה (לא שנה ראשונה) של אבי מורי ז"ל יוצא ביום שני השבוע. אחרי הצהרים של אותו יום לא אוכל לקיים את האזכרה.
האם עדיף לעלות לקבר ביום שני בבוקר או שאוכל להקדים ליום שישי שלפני? ברור שאגיד קדיש בתפילות ביום שני.
שאלה נוספת: כנראה שלא אוכל שיהיה מנין ללא להטריח אנשים. (שמעתי שהרב הגאון קנייבסקי עולה לקבר ללא מנין). האם אין מעלה בקדיש על הקבר והדבר החשוב הוא להגיד קדיש באותו יום?

תשובה:

שלום רב

יש מעלה גדולה לעלייה לקבר דוקא ביום הפטירה, שאז הוא יום דין לנפטר, והתפילות על קברו מסייעות לעילוי נשמתו. לכן אם תוכל לעלות בבוקר זה טוב מאוד.

לא חייבים מנין, אם זה כרוך בטורח רב ובביטול תורה אפשר לעלות לבד, אבל מאוד חשוב ביום זה אמירת הקדיש קריאת פרקי התהילים ולימוד משניות, ונתינת צדקה לעילוי נשמתו.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אין עדיפות לעלות ביום שישי לפני הצהריים, אלא שכאשר עולים ביום שישי יש לעשות זאת דוקא לפני חצות היום ולא אחר כך, ומכאן כנראה הטעות.