עירוב/הוצאה מרשות לרשות בבניין

שאלה:

מה זה עירוב ? איך אני יודע אם יש בעיר שלי עירוב ? האם מותר לצאת עם משהו מהבית אם אני גר בבניין ?
אשמח אם תענו לי ולא תפנו אותי למקום אחר
תודה רבה

תשובה:

אני מניח שאתה סבור שאני נביא… איך אדע באיזו עיר אתה גר?..

לעצם הענין אני משוכנע שיש בית כנסת עם רב באיזור מגוריך, תשאל אותו לאיכות העירוב במקום ואם ניתן לסמוך עליו, אני מניח שבמדינת ישראל כיום כל הערים יש בהם עירוב מפוקח.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תשאל את הרב המקומי או בישיבה הגדולה שבמקום של הרב פוסטובסקי. אם יש עירוב אתה יכול לטלטל גם בבנין, אם אין אז זה מסובך צריך עירוב חצרות וכו', אבל שוב אני מניח שיש עירוב, תתעניין.