כיבוד הורים – לסתור דבריהם

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אם אמא אומרת לי משהו -נגיד למה עשיתי משהו מסוים, או טוענת כלפיי שעשיתי משהו לא בסדר,
וזה לא אני עשיתי, אולי אבא שלי עשה את זה בבית או שיש טעות כלשהי בדבריה, האם מותר לסתור אותה ולהגיד לה "לא אמא זה לא נכון אני לא עשיתי את זה" או משהו בסגנון הזה? ואם אני מנסחת את זה בלשון מסתייגת " אמא את בטוחה שאני עשיתי את זה? כי לי נראה שזה לא אני?"

מה הדרכים המותרות, כי קרו כבר כמה פעמים שהוריי טעו בדברים ולפעמים חושבים שאני עשיתי משהו, או או אומרים דברים לא נכונים כלפיי, או בכלל ולפעמים אני רוצה לתקן ולהסביר משהו, אז ניסיתי הרבה פעמים לעשות את זה בשאלה "אמא את בטוחה שזה אני עשיתי? "אמא את בטוחה שזה נכון כי לי נראה משהו אחר"..

אני לא יודעת מה הדרך לסתור ולתקן בצורה שאינה פוגעת בכבודם.

והאם מותר לעשות את זה נגיד מול ההורה השני, נגיד אם אמא מאשימה אותי במשהו מול אבא ואני מתקנת אותה ואומרת "את בטוחה שזה אני? לי לא נראה" וזה מול אבא שלי.

תשובה:

שלום רב

ראשית את נוהגת מצויין, צורה של שאלה זה אחת השיטות המועילות. יש עוד אפשרויות מכבדות, כמו, אני מסכימה שניתן לחשוב שזה אני, אבל האמת שהפעם זה מישהו אחר… כשאומרים את זה עם חיוך אגב זה כבר מוריד את מפלס הכעס… סתם שיטה טובה לחיים…

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    במקרה והאם דורשת לגלות מי מהאחים עשה את המעשה, האם זה נחשב רכילות ולשון הרע?
    ומה הדין שזה אדם זר שדורש בתוקף לדעת מי מבין שני ילדי השכן הזיק?
    תודה