כוונה בברכות ובתפילות

שאלה:

בס"ד
שלום רב
ידוע לכולם שיש לכוון בברכות ותפילות. השאלה שלי היא כיצד ניתן לדעת איך לכוון והאם מכוונים מספיק ?
לכתחילה , אדם שמברך ואומר את כל המילים שבברכה בלי כוונה יתרה , יוצא ידיי חובה ? מקבל שכר ?
או שברכה ללא כוונה אינה נחשבת ?
לפעמים אדם מברך כהרגלו במהירות ביום יום ונדמה שאינו מכוון ממש , האם בכל זאת נחשב לו ?
ועוד שאלה , דיברתי עם נשים חרדיות שאמרו שיש עניין רב להשתדל לכוון מאוד בקידוש בליל שבת קודש , אך במוצאי שבת , בהבדלה אין עניין לכוון אלא רק להגיד את כל המילים . האם זה נכון ?
האם הכוונה היא שאדם שמברך צריך לחשוב לצאת ידיי חובה או לחשוב רק על הברכה שמברך עתה , ללא מחשבות אחרות שאינן קשורות , ואז הוא יוצא לכתחילה ?
אם למשל אני מבקשת מאימי לברך המבדיל במוצאי שבת כדי שתוכל לעשות עבורי מלאכה , ואני לא כל כך הטוחה שהיא מכוונת , אך אומרת את הברכה , האם זה נחשב ?
תודה מראש. שבוע מבורך .

תשובה:

שלום רב

עיקר הכוונה היא לכוין את פירוש המילים, כפי ההבנה הפשוטה, כמה שמכוונים יותר יותר טוב, אבל בלי לחץ, רק בשמחה ובנעימות.

גם ברכה בלי כוונה יוצאים בה ידי חובה, למעט ברכה ראשונה של שמונה עשרה ופסוק ראשון של קריאת שמע [קריאת שמע מעיקר הדין יותר שייכת לגברים].

מה שאמרו לך אותן נשים לא מובן ולא ידוע.. אולי זו סגולה שהן מאמינות בה…

כוונה זה לשים לב מה אומרים ומה מבקשים.

מה שאמך עושה נחשב לה.

יום נעים ובהצלחה.