ייחוד עם גוי בחדר אחד במלון

שאלה:

שלום כבוד הרב- אני נמצאת במלטה שבאירופה למטרת עבודה. אני לא שומרת שבת אבל מתפללת כל בוקר ברכות השחר קריאת שמע וקוראת את שירת הבריאה, גם בלילה קריאת שמע כבר 10 שנים, המנהל שלי במלטה שומר שבת ודאג לשים לנו מזוזות בבתים ובחדרים וכל ערב שישי עושה קידוש, ולכן הסכמתי כן להגיע לעבוד כאן, וגם מבחינת הקושי בארץ, אני דיי חדשה בתחום המכירות ואני בקושי מצליחה לעשות כסף, לאחרונה החלטתי להתחיל להפסיק לעשן בשבת בהדרגה, כדי להצליח בזה.. עד עכשיו הייתי בחדר לבד בדירה אבל הגיעו עובדים חדשים והמנהל שלי העביר אותי לישון בחדר עם גוי, אבל המיטה משותפת, בנוגע לגוי ההוא (הוא אוהב בנים ואין חשש שייגע בי) אבל מאוד מטריד אותי העיניין שאני ישנה באותו החדר עם גוי, ומאותו היום שהוא יישן איתי בחדר, יצאו לי פצעים בכל הגוף, שלא מפסיקים לגרד, האם יש קשר בין הדברים הללו? בבקשה אשמח לתשובה, תודה מראש והמשך שבוע נפלא ומבורך

תשובה:

שלום רב,

לגבי הפצעים אני לא יודע יתכן שזה בגלל האקלים.. אבל אם המעסיק שלך שומר שבת תגידי לו שהוא גם צריך לשמור על כללי הלכה בסיסיים עבור העובדים שלו ולא להכשיל אותם באיסור. העובדה שאת נמצאת בחדר אחד עם גוי – הוא איסור גמור של ייחוד ואין להקל בזה בשום אופן ובשום מצב גם אם לא יהיה חדר בכלל,  – ועוד מיטה זוגית עם גוי?! בין אם יש חשש שהוא יגע בך ובין אם לאו.

אגב, שבת היא מקור הברכות, אנא הקפידי יותר על שמירת שבת ובעזרת ה' אני מאחל לך שיהיה לך ברכה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. קודם כל תודה שענית, מעריכה את זה מאוד !, נלחמתי היום על זה והוא העביר אותו מהחדר , בכל מקרה יש פה גם 2 בנות רומניות שעושות הכל כדי לפגוע בי, ומפזרות אנרגיה לא כל כך טובה בבית ובלתי אפשרי לעבור דירה כי הדירה השניה תפוסה , ודברים לא מפסיקים להתנפץ בבית, מה אני יכולה לעשות בנוגע לזה? אני אוכלת רק כשר ומבשלת בעצמי רוב הזמן, אני מנסה לעשות הכל ואפילו יותר ממה שאני רגילה בארץ אני מרגישה הגנה אבל מאוד קשה לי להתמודד עם האנרגיה שלהן, והן מכניסות אותי לדיכאון, הגוף שלי דיי חולה יכול להיות שהפצעים מסטרס?, ככה זה נראה.. אם שה היה האקלים זה היה קורה לפני חודש וחצי כשהגעתי לכאן,
    ואני לאט לאט אתחיל לשמור פה שבת בהדרגה בעזרת ה׳ ,