דברי תורה במקלחת – המשך

שאלה:

בס"ד
שלום רב לכם.
בשו”ת יביע אומר ח”ה סי’ יא התיר לשמוע ד"ת במקלחת שאין בה שרותים
וידוע שמחיצה של 80 ס"מ מסביב לשרותים מהווה כחציצה.
א"כ יוצא איפוא שאם יש חדר שיש בו שרותים ומקלחון שגובהו למעלה ממטר וחצי אפשר להרהר דת ולשמוע וכו…?

תשובה:

שלום רב

אמת, כך ציינו בתשובתנו אתמול. אבל אני חוזר שוב, המנהג להמנע, זה לא המקום לדברי תורה, אני בטוח ששום אדם לא יתבע על כך שביטל תורה בהיותו במקלחת… יש שם הבל וזיעה ולפעמים גם ריח רע.

בהצלחה.