עיקול בבית משפט, תביעה בבית משפט מטעמים שונים

רציתי לשאול אם מותר לתבוע בערכאות אדם שהשתמש במסמכים מזויפים לגניבת נכס.
ראשית בכדי למנוע אותו ע"י צו עיקול להעביר את הנכס לאדם אחר, דבר שבב"ד יכול לערוך זמן רב בפרט שמדובר בנכס בחו"ל, מה שיקשה רבות להוציא את הנכס אח"כ וכסף מאן דכר שמיה?
שנית, הוא מודע בודאות לכך שהוא גנב ובידו פשוט להחזיר את הגניבה ולא לגשת לערכאות?
היועץ של אותו אדם הוא גנב מפורסם שמומחה לגנוב עפ"י ד"ת (ח"ו) וללכת איתו לב"ד בתור נתבע זה יוביל לבחירת דיינים לא הגונים וכו'?
הגניבה התבצעה על נכס בארה"ב, ויש לרדת לחוקה שם בשביל לדון דבר שלא כל כך ידוע לדיינים בארץ?
התביעה מצריכה אימות חתימות של אנשים בארה"ב, דבר שאין שיני בה"ד יכולים לסייע בו?

תודה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ככל שיש צורך דחוף להוציא צו עיקול בבית משפט ואכן אין דרך לעשות זאת באמצעות בית דין, יש מקום להקל להוציא צו עיקול בבית משפט ולחזור ולתבוע תכף בבית דין ולבקש מביה"ד להשאיר את צו העיקול ולעכב שאר ההליכים.

אבל, כל הטעמים האחרים אין בהם שום עילה להתיר תביעה בערכאות. ואף לא משום להקל במקצת מגודל האיסור.

מקורות:

לעניין עיקול עיין שו"ת אגרות משה חו"מ ח"ב סי' יא.