מנין עשרה ששישה אומרים קדיש

שאלה:

שלום

מנין מצומצם של עשרה, ששישה מתוכם אומרים קדיש יתום, האם יכולים לומר את הקדיש, שהרי יש רק ארבעה עונים.

תודה

תשובה:

שלום רב

אמירת הקדיש בצוותא נחשבת כמו עניית אמן, וכפי שמצינו שמי שמתפלל שמונה עשרה עם החזן יסיים איתו ברכת אתה קדוש ושומע תפילה וכך יחשב לו כאילו ענה אמן.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה.
    יוצא אגב לפ"ז שאדם שמתחיל להתפלל עם החזן בחזרת הש"ץ תפילת י"ח נחשב גם כתשעה עונים (אע"פ שלמעשה יש רק שמונה עונים לדוגמה) ואפשר לומר חזרת הש"ץ.