כמה פעמים צריכים ברכת התורה

שאלה:

שלום רב , האם ברכות התורה של ברכות השחר "תופסות״ לכל לימוד תורה ? כמו שניים מקרא ואחד תרגום וכו׳ או שיש לברך לפני קריאה בתורה ברכה בנוסף

תשובה:

שלום רב,

ברכת התורה שאנו מברכים בבוקר מועילה לכל אותו היום, כלומר, לפני הברכה אסור ללמוד, ולאחר ברכת התורה מותר (ואף חייבים) ללמוד במהלך היום, וכל הלימוד העצמאי בכלל הברכה. בנוסף העולה לתורה בבית הכנסת מברך ברכת התורה.