הלכות שבת

שאלה:

בס"ד
שלום הרב!
אני לא מצליח להבין איזו מלאכה היא דאורייתא ואיזו דרבנן (הלכות שבת).
כאשר מגיע לידי מקרה או פעולה , כיצד אפשר לדעת, האם יש כלל?
שאלה נוספת: במידה ואיני יודע איזו מלאכה זו האם להחשיבה לדאורייתא מחמת הספק?

תשובה:

שלום רב

קשה לתת הגדרה כוללת, יש בזה בעצם שני סוגים: יש איסורים שמעצם מהותם הם דרבנן, כמו מוקצה. ויש איסורים שמחמת אופן קיומם נעשים דרבנן, כמו מלאכה שאינה צריכה לגופה ועוד אחרים. הכי טוב זה פשוט ללמוד ולדעת בעזרת ה' הכל. באופן כללי כדאי לקחת איתך לחו"ל ספרי עזר נחוצים שיסייעו לך בשמירת ההלכה בבית ובמרחב הציבורי.

בהצלחה רבה.