האישה רוצה שלום בית והבעל רוצה להתגרש

שאלה:

שלום
אם הבעל מעוניין בגירושין האם האישה יכולה לתבוע שלום בית בבית הדין והבית דין יחייבו את הבעל ללכת לשלום בית על אף שהוא מעוניין בגירושין?

תשובה:

שלום רב,

ישנו נוהל קבוע שלא ניתן לפתוח תיק גירושין שלא בהסכמת שני הצדדים ללא ניסיון לשלום בית במסגרת בתי הדין הרבניים, אני לא יודע מה נעשה במקרה שלכם, האם באמת היא תובעת שלום בית או שזה רק בגין הנהלים כי עד כמה שאני זוכר במקרה הספציפי שלך האישה גם רוצה להתגרש…

לעצם השאלה ודאי שלא ניתן לגרש אישה בעל כרחה, ישנו חרם דרבינו גרשום ובתי הדין לעולם לא יגרשו אישה שלא לרצונה המוחלט. לכן זה שצריך לעשות הוא לפנות לבית הדין אז מתקיים דיון וביה"ד קובע האם יש עילה לחיוב גט או לא, ואם ברור שבני הזוג לא יחזרו לחיות ביחד, בסופו של דבר ביה"ד קובע חיוב גט.