סוכה תחת סורגים

שאלה:

שכן שהוציא סורגים הבולטים החוצה לצורך ישיבה במרפסת. ומתחתיהם ישנה מרפסת עבור סוכה הקיימת כבר זה כעשרים שנה.
א. האם זה מעכב את הסוכה התחתונה מלשבת תחת הסורגים?
ב. האם הדייר התחתון יכול לעכב את העליון מלהוציא את הסורגים החוצה?
ג. והאם ישתנה הדין כאשר העליון מכר את דירתו לאחר. והדייר החדש מעוניין לעשות כן ולהוציא גם גג הנפתח מעל מרפסת התחתון. האם מותר לו לעשות כן? והאם יכול התחתון לעכב את העליון?

תשובה:

שלום וברכה

אם הבנתי נכונה, מדובר שהסורג הוא זה שיבלוט החוצה, כאשר כל אחד מהמוטות המרכיבים אותו הוא צר ואינו פוסל את הסוכה, רק בצירוף כולם הגענו כאן לשאלה של “לבוד להחמיר”.

להלכה הסורג אינו פוסל את הסוכה, כיון שלא אומרים לבוד להחמיר בשום מצב. אלא שיש שהחמירו בזה באופן שבצירוף כל חלקי הסורג יחד אילו היו עומדים אחד בסמוך לשני היו שלושה טפחים. אלא שמאידך ניתן להכשיר את הסוכה למטה לכל הדעות, על ידי שמניחים בין הסורגים למעלה קנים דקים מאוד מעץ, באופן, שמצד אחד יש לנו סכך כשר החוצץ בין חלקי הסורג, ומאידך המקום בין הסורגים עדיין רובו חשוף לשמש וחמתו מרובה מצילתו, כך שלא נכנס לחשש של סוכה תחת סוכה. לצורך זה די אפילו בקנה אחד באמצע.

גג נפתח ודאי לא יוכל להוציא, שהרי בכך הוא מזיק את סוכת חברו.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.