ללמוד בכולל או לצאת לעבוד?

שאלה:

שלום כבוד הרב.
שאלה דחופה.
מה רצון ה'????
התחזקתי ב'ה ואני מעוניין ללמוד בכולל כל היום ולא לעבוד וללמוד. אבל אשתי נשארה קצת מאחור, ולא מוכנה למסור את הנפש בשביל שאלמד תורה. ועל כל שטות היא היא אומרת לי להתבטל מלימוד התורה ולעזור לה.. איך אני יכול לגרום לאשתי שתבין את משמעות לימוד התורה? איך אוכל לגרום לה למסור את הנפש בשביל בורא עולם ולתת לי ללמוד תורה כל היום בכולל והיא תפרנס ותתייגע בשביל בורא עולם? האם הנכון הוא שאתבטל מלימוד התורה רק כדי לעזור לאשתי שמבקשת שאעזור לה בכל מיני דברים? מה רצון ה'?

תשובה:

שלום רב

ראשית חשוב מאוד שתזכור! החובה לפרנס את הבית מוטלת עליך ולא על אשתך, זה חד משמעי והתחייבת על כך בכתובה! כמובן, כאשר האשה מעונינת לעבוד ולפרנסכדי שהבעל ילמד זה נפלא ביותר, אבל אין לך כל זכות לתבוע זאת ממנה, וזה גם לא יעזור… הדרך הטובה ביותר היא פשוט להתמסר לבית ולאשתך, ובד בבד לנצל כל רגע שאפשר ללימוד תורה. כאשר אשתך תראה שזה מאוד חשוב לך ובזמנך הפנוי אתה מתמסר אליה בשמחה, היא תעשה הכל כדי לשמח אותך ולאפשר לך ללמוד כמה שיותר ללא הפרעות, טבעה של האשה לרצות את בעלה ולשמח אותו, כאשר זה לא מאיים עליה… ובעזרת ה' אם הזמן תסכים אולי גם לצמצם בהוצאות הבית כדי להרבות את שעות הלימוד.

בהצלחה רבה.