תפילין גזולות?

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
חמי נפטר לפני כשלוש שנים וחמותי נתנה לבני שהיה אז בן 12 את התפילין שלו. לבני יש תפילין מהודרות שניקנו לו לבר מצווה והוא לא משתמש בתפילין שחמותי נתנה לו.
יש לי חשש שהתפילין נמצאות אצלי בבית, למרות הכבוד הגדול שאני רוכשת לחמי, הוא היה אדם חולה שניפטר בייסורים בגיל 84. יש לי גם חשש שהתפילין שניתנו לבני על ידי חמותי, הם לא בדיוק של חמי, אלה עוד תפילין שהיו לה בבית. חמי היה אדם דתי ופעיל בבית הכנסת , וכן היו להם בבית טליטות ותפילין.
החשש שלי שנמצאות לי בבית תפילין ישנות שלא כל כך בטוח שהיו שייכות לחמי , שהם גם ככה לא בשימוש מכיוון שלבני יש תפילין משלו ואלי הם פסולות
מה אני עושה ??
אשמח לקבל תשובה

תשובה:

שלום רב

אם יש חשש שהן אינן שלו, מצוה גדולה למצוא מי הבעלים על התפילין ולהחזיר לו, שלא יהיה חלילה גזל אצל חמיך, דבר שטורד את מנוחתו. במקרה שלא ניתן לברר, תשלחו לבדיקה אצל מגיה מומחה, ואם ימצאו כשרות תעשו מזה גמ"ח בבית הכנסת לעילוי נשמת חמיך.

שבת שלום ובהצלחה.