שילוח הקן בקן הנמצא בחצר משותפת

שאלה:

שלום כב' הרב,
הבוקר הבחנתי בקן תורים שנבנה על גדר צמחים.
גדר הצמחים נמצאת בדיוק בין 2 חצרות של 2 בניינים משותפים (שבאחד מהם אנחנו שוכרים דירה). והקן עצמו נמצא בדיוק באמצע (אולי מקצתו יותר בשטח הבניין בו אנו שוכרים דירה) – האם זה הפקר? כלומר האם אף אחת מהחצרות לא קונה?
ואם המציאות היא שהגדר לא מטופחת כלל ואפילו מצד הבניין השכן השטח הסמוך לגדר אף הוא מוזנח קצת – האם התשובה משתנה?
כמו כן, מייד כשראיתי את התור בונה את הקן הכרזתי, לפי מה שלימדתם באתר, שאינני מעוניין לקנות את הביצים. בינתיים הבחנתי שהוטלה כבר ביצה אחת, האם בנוגע לביצה השנייה שתוטל אי"ה אני יכול לקיים את המצווה לפי כל הדעות?
תודה רבה ותזכו למצוות.

תשובה:

שלום רב

אתה יכול לקיים בזה את המצוה ללא חשש משתי סיבות: ראשית, זו חצר שאינה משתמרת שאינה זוכה לבעלי המקום. שנית, ידועים דברי הגרש"ז אויערבך ואחרים, שבזמנינו שאנשים לא אוכלים ביצי יונה אין כל זכות בכך לאדןם, וממילא החצר אינה זוכה בקן לבעלי המקום. ההכרזה שלך לבד היא כמובן חסרת משמעות כיון שאתה לא בעלים יחיד, אבל כאמור בלאו הכי החצר אינה זוכה בקן וזה נחשב הפקר.

בהצלחה רבה.