עבודה בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,

אני חילוני שלא שומר שבת, אך מקפיד שלא לעבוד בשבת (בעיקר מכיוון שאני מאמין שאין ברכה בכסף).

קיבלתי הצעת עבודה במלצרות והתנאים נשמעים בסדר גמור, אך ציינו בפניי שהעבודה גם בשבת.

אחרי בירורים קצרים הבנתי שניתן לעבוד במלצרות בשבת, במידה והעבודה לא כוללת חילול שבת והשכר נחשב "בהבלעה" (אם עבדתי במשך השבוע).

בקשר לזה הייתי שמח לחידוד –
* האם לקבל 150% על עבודה ביום שבת (על פי חוק), נחשב "בהבלעה"?
* האם ניתן לי לקבל טיפים בשבת? כמובן שאני מוכן לוותר עליהם, אך מה עושים לגבי כך?
* עבודת המלצרות עצמה לא כוללת חילול שבת, אך מה לגבי שמיעת מוזיקה שמתנגנת במקום העבודה? מה בנוגע לעבודה עם מחשב, לדוגמא הפקדה של כסף בקופה?

הייתי שמח להתייעץ עם רב בנוגע לכך.
תודה רבה ושבת שלום!

תשובה:

שלום רב

הכלל שעבודת מלצרות אינה אסורה בשבת, הוא נכון רק כאשר המקום עצמו שומר שבת, כמו מלון כשר וכדומה. מסעדה שפתוחה בשבת ומחללת שבת בפרהסיא אסור לעבוד שם, יש הרבה מאוד חילולי שבת באופן חימום האוכל התשלום, חילול ה' מחפיר בעצם הפתיחה בשבת, שום ברכה לא תבוא מהעבודה במקום כזה ומהסיוע למחללי שבת!

תרשה לי רק לסיום, לא הבנתי אותך בכלל! אתה מודע לזה שיש בורא לעולם והשבת היא ציפור נפשו! אחרת למה אתה חושש לברכה… אם כן היאך אתה מחלל את השבת??? השבת היא אחת המצוות החמורות ביותר בתורה! אתה דואג לברכה בכסף ולא דואג לעצם נשמתך ותכלית קיומך בעולם הזה? הברכה בכסף בעולם הזה חשובה לך יותר מחיי העולם הבא???

השבת היא מקור הברכה! מי ששומר את השבת כהלכתה זוכה לכל הטוב הגנוז לצדיקים. קבל עליך את שמירת השבת כדת וכדין ותראה בעזרת ה' רק טוב!