לתבוע בערכאות מי שהלך לערכאות נגד חברו

ראובן תבע את שמעון לדין בערכאות ללא שום היתר וכנגד דעת תורה, בית המשפט חייב את שמעון סך: 230,000 ש"ח – כאשר על פי ההלכה (כפי ששאלתי כמה דיינים ופוסקים) שמעון פטור לחלוטין מכל חיוב, (והתובע כבר פתח כנגד הנתבע תיק בהוצאה לפועל).
לוי שהוא ידידו של שמעון יש לו תביעה כנגד ראובן ויש סיכוי גדול שהוא יזכה בו בערכאות עד סכום של כמאה אלף ש"ח, בעוד אם ידון בכך בבית דין הוא יזכה לכל היותר בעשירית מהסכום בערך – האם מותר ללוי לתבוע את שמעון בערכאות רק כדי להעביר את הכסף שיזכה בהם לידידו שמעון?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם שמעון יחתום על שטר הרשאה (ניתן להוריד מכאן) לטובת לוי, יהיה לוי רשאי לתבוע את ראובן בערכאות ולהתנות את הדיון בבית דין בכך שהדיון יהיה בשני התביעות יחד.