השתתפות אבל בקידוש בבית הכנסת בשבת

שאלה:

בס"ד,
דחוף !
אבל שמיקל להתקלח בשלושים
יש ענין שלא לעשות זאת בפרהסיא במקלחת של המקוה?
האם תוך שלושים מותר ללכת לקידוש בשבת לומר מז"ט?
תודה

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי את השאלה הראשונה, מה הכוונה מיקל לרחוץ? מעבר למותר?? מה שמותר לרחוץ [הראש בערב שבת אפילו בחמין ושאר הגוף אבר אבר בצונן] מותר גם במקווה.

אפשר ללכת לומר מזל טוב ולצאת, בלי לשבת שם לטעום. אמנם אם אי ישיבתו שם בולטת [קהילה קטנה ומקובל שכולם יושבים, או ידיד קרוב שהעדרו יורגש] מותר גם לשבת שלא יהיה אבלות בפרהסיא, ראה אגרות יו"ד ח"ג סי' קסא.

שבת שלום.