תשמיש ליד תינוק שאינו מדבר

שאלה:

ראיתי בכמה תשובות שמותר לשמש ליד תינוק עד שמתחיל לדבר.
רציתי לברר מה נחשב דיבור לעניין זה. תינוק שאומר אבא אמא? תינוק שאומר כ-20 מילים? תינוק שמתחיל לבנות משפטים?
תודה.

תשובה:

שלום רב,

בשו"ת שבט הקהתי (ח"ד סי' עט) כתב שמעיקר הדין למרות שאינו מדבר אלא מספר מועט של מילים די בכך כדי שיהיה איסור לשמש לידו. והביא עוד מהאליה רבה שמידת חסידות אסור אפילו שאינו יודע לדבר כלל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה מכבוד הרב הרב המשיב שליט"א, המעיין היטב בשו"ת שבט הקהתי שם יראה דאזיל בתר איפכא, ושולל את האפשרות שהאיסור מתחיל רק מזמן שהתינוק מדבר משפטים שלמים, ודעתו ברורה שכבר מגיל שנה שהתינוק מדבר רק כמה מילים – אסור לשמש בפניו. יעויין שם היטב