שיעור ציצית

שאלה:

שלום. כמה צריך למעשה שיהיה שיעור טלית קטן באורך וברוחב? והאם על פחות מכך לא ניתן לברך?
(הערות: בילקוט יוסף כתב:לכתחילה אין לברך על טלית קטן אלא אם כן יש בו כשיעור שתי אמות אורך [תשעים וששה סנטימטר] על אמה רוחב [ארבעים ושמונה סנטימטר])- כתב דווקא לכתחילה, האם יש לדייק שבדיעבד, אם זו הציצית שלו, רשאי לברך?
ובמקום אחר כתב, שצריך חצי אמה ברוחב גופו שמעל כתפיו, ולא הבנתי, שהרי מעל הכתף נראה לי שבאף ציצית אין רוחב של חצי אמה..)

תשובה:

שלום רב

אם רוצים לצאת את כל השיטות לכתחילה ובהידור, צריך שהבגד יהיה 58 ס”מ מקדימה ו58 ס”מ מאחורה, ולמעשה כדאי להוסיף עוד טיפה כי לפעמים זה מתכווץ בכביסה… השיעור הזה הוא אמה מכל צד לשיטת חזון איש. וע”ע חזון איש או”ח סי’ ג אות ל. כמו כן נקב בית הצאור מצטרף בשיעור הרוחב, אם רוחב כל כתף יותר מנקב. ראה אגרות חזון איש שנהג בכל כתף 21 ס”מ והנקב 18 ס”מ.

אמת שאפשר לברך גם על 3/4 אמה אבל אם כבר לובשים תעשה מאמץ שיהיה לךלכל השיטות, ציצית זה דבר זול והמצוה היא תמידית…

תבקש בחנות שיעור חזון איש, זה מה שיביאו לך…

בהצלחה רבה.