שילוח הקן בביצה מרוקמת בדם

במשרד אותו אני שוכר הקימו
יונים קן.
גיליתי את הקן ביום ג' השבוע. מכיוון שהייתי ביום ו' שעבר במשרד ולא ראיתי את הקן, ולמדתי שמשך בניית קן יונים הוא יומיים ורק בלילה שאחרי בניית הקן היונה מטילה ביצה ראשונה ובלילה הבא היא מטילה ביצה שנייה, ואת קיום המצווה אפשר לעשות ביומיים הראשונים מהטלת הביצה השנייה, עשיתי חשבון:
יום ו' ושבת נבנה הקן. מוצ"ש הוטלה הביצה הראשונה ולילה לאחר מכן הוטלה הביצה השנייה (ליל שני). הבנתי שביום הזכר דוגר ובלילה אי אפשר לקיים המצווה כי היה זה ערב שבועות אז במוצאי שבועות הגעתי במיוחד כדי לקיים המצווה (לפי החישוב עדיין במסגרת היומיים שלאחר הטלת הביצה).
לאחר שילוח היונה בדקתי את הביצים לאור הפנס: באחת מהן רואים בבירור עיגול אדום ובתוכו נימי דם ברורים. בביצה השנייה לא רואים נימים, אבל כן רואים עיגול אפור בגודל של כמחצית הביצה ובמרכזו כתם כמעט עגול כהה יותר נוטה לאדום.
האם קיימתי מצוות שילוח הקן

תשובה:

שלום רב

במקרה כזה טוב יותר להמתין עד שיצא אפרוח [בביצה האפורה זה נראה קרוב] כיון שיש סוברים שלא ניתן לקיים בכך את המצוה. אמנם אם עשית זאת באופן שהיונה חוזרת יתכן שקיימת את המצוה כיון שבסוף יצא אפרוח כך נראה בברכי יוסף סי' רצב ס"ק ז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כב' הרב,
    היונה חזרה, ובקעו גוזלים.
    האם לשלח את האם ולהגביה את הגוזלים או שכבר קיימתי את המצווה לפי הברכי יוסף?