נרות יום טוב שכבו / הזכרת נשמות

שאלה:

נרות יום טוב שכבו האם להדליקם שוב.מדוע ספרדים לא אומרים הזכרת נשמות בשבועות וכן מה הדין למי שלא בא בזמן לבית הכנסת בזמן הזכרת נשמות האם אפשר לןמר לבד או שזה אסור. תודה

תשובה:

שלום רב

ביום טוב שניתן להעביר מאש לאש, אין כל בעיה להדליק שוב באופן זה, כמובן ללא ברכה. ראה בהרחבה בס' הלכות המועדים עמ' רצח על הטעם לכך שנר שהודלק לכבוד יום טוב אינו נר של בטלה ואין בכך איסור.

מותר לומר את ההזכרת נשמות גם ביחידות, אבל כדאי לומר עם הציבור כאשר ספר התורה בחוץ.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה תלוי במחלוקת אם מטרת הנרות זה עונג או כבוד, להצד שזה עונג יש להדליק שנית ולהצד שזה כבוד לא צריך, וכיון שיש חשמל דולק העיקר הוא מצד כבוד ואין חיוב.