דין ודברים בין שכנים שבנו על הגג

שאלה:

שכני בנה על שטח גג שהוצמד לדירתו ע"י הקבלן אני גם רוצה לבנות בגג מול הבנייה שלו בגג שעל ביתי קיבלתי ע"כ אישור גם מהעיריה ושכנים יש לציין שאין לו חלון הפונה לכיוון דירתי וכעת הוא טוען שחלק מסויים מהגג שקיבל מהקבלן שלא נוצל היא מרפסת שלו ואם אבנה ממול לשטח זה הרי אני מסתיר לו אורה וטענתי היא שעל אף שקיבל מהקבלן שטח לבנות ככל העולה על רוחו אין לו זכות אורה על כל השטח של הגג כמו"כ הוא בנה גדר שמבדילה בין שטח גגי לשטח גגו שקיבל מהקבלן בגובה 2 מטר דבר שמוכיח שלא איכפת לו מאור אןמנם ע"ז הוא משיב שאם אבנה קיר יותר גבוהה אסתיר לו אור מה הדין בזה

תשובה:

שלום רב,

אין לו זכות לעכב אותך מלבנות כמבואר בשו"ע קנד כו ובשו"ת ריב"ש רפט (שבמקום שלא עשה מעשה שמראה שהוא מחזיק באויר שטח חברו, אין כאן חזקה שלא היה לחברו למחות).