גידול במצע מנותק

שאלה:

קניתי עשבי תיבול כמו פטרוזליה וכד' שהם גידול על מים ומצע מנותק, ומתאימים לגידול ביתי, מוכרים אותם שהם כבר גדולים.
רציתי לדעת מה הדין לגבי מעשרות?
ראיתי שהחברה ממנה קניתי מפרסמת משהו על זה שהופרשו תרו"מ אצל המגדל, עם חתימה של איזה רב.
אבל איני יודע אם ניתן לסמוך על הרב שמוזכר שם.
כמו"כ האם זה מועיל זה שהופרש לפני ששמו את זה בעציץ, או שכל חלק שגדל צריך הפרשה מחדש, למרות שכעת גדל בלי חיבור לאדמה?

תשובה:

שלום רב

אני מבין שמדובר בגידולי מים ללא אדמה? אם כן יש כאן שתי מחלוקות לגבי חיוב תרומות ומעשרות, ומספק יש להפריש לא ברכה. ראשית זה גדל בבית ולא תחת כיפת השמים, ושנית אלו גידולי מים. ההפרשה לפני שהמשיך לגדול אינה רלוונטית כפי שציינת.

מקורות:

לרמב”ם מעשר פ”א ה”י גידולי בית חייבים במעשרות והראב”ד שם חולק, ובגידולי מים בהר צבי זרעים ח”ב סי’  מחייב במעשרות, ובאז נדברו ח”ד סי’ נא חולק ופוטר.