בשר חלק ושאינו חלק במסעדות

שאלה:

שאלתי אתכם על בשר חלק במסעדות ואמרתם שאפשר לאכול בשר חלק ועוף במסעדה שמוכרים בה גם בשר שאינו חלק, אני לא מבין איך זה יכול להיות כי סביר להניח שהכלים שנגעו בבשר הלא חלק נגעו גם בבשר החלק והעוף, אפשר בבקשה הסבר איך יכול להיות שמותר? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

כאשר מדובר בספקות לא צריך לחשוש על הכלים שאולי אינם בני יומם, כלומר לא התבשל בהם בשר שאינו חלק ב24 שעות האחרונות ולא היה מגע חם כזה. אבל באופן כללי צריך לדעת שמסעדה שמוכרת בשר שאינו חלק לעולם אינה נתונה תחת כשרות מהודרת, ומאוד לא כדאי לצרוך מזון ובודאי לא בשר שאינו בכשרות מהודרת.

בהצלחה.