מגע קר של חלב בכלי בשרי

שאלה:

שלום לרבנים היתה לי תבנית עם שניצלים שהכנתי והמיכסה של התבנית יש לי ספק אם נגע בה טיפה (טיפה כפשוטו) ממעדן חלבי שמתי את המיכסה על השניצלים אחר כך הרמתי אותו העברתי עליו ניגוב ולא ראיתי כלום שקשור למעדן האם המאכל מותר שאולי זה בטל ב60 או שעברתי איסור אם אכלתי ממנו (התבנית לא חוממה )

תשובה:

שלום רב

בכל מקרה, כיון שהמכסה היה קר, אין כל בעיה, רוחצים אותו וזה בסדר גמור. רק מגע חם מבליע טעם ומחייב באופנים שונים הכשרה.

ערב טוב.