קופאית שקבלה שטר כסף להחזיר למאבד ולא מצאה אותו

שלום לרב,

הייתי קופאית. יוסי הביא לי 50 שקל שהונח מבחוץ לדלפק להחזיר למי שזה. התקשרתי לשנים אחרוני הקונים ואמרו לי שלא נפל להם. האם אני יכולה לקחת את ה-50 שקל לעצמי או שצריכה להחזיר ליוסי?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

את יכולה לקחת לעצמך.

מקורות:

יוסי לא התכוון לזכות בכסף, הוא היה משוכנע שהקופאית תשיג את זה שאיבד, שהרי הוא לא דיבר כלל על אפשרות שהיא לא תצליח להשיג את המאבד. דעת הנתיבות בסי' ערה סק"ב שאם לא מתכוונים לקנות, גם יד אינו קונה.