מה אני מחוייבת לעשות בחג השבועות ??

שאלה:

רציתי לשאול מה אני בתור בחורה צריכה לעשות בחג השבועות ?
להישאר עירה כל כך הלילה ?
ועוד שאלה ,
אבא שלי מתפלל וותיקין ביום החג ואח"כ בא הבייתה לישון ,
והשאלה שלי אם אני מחוייבת ללכת לבית הכנסת ולשמוע את עשרת הדיברות או מוסף ..(כי אני חושבת שסעודת החג שנעשה תצא באותה שעה) מה החיוב שלי בעצם בחג השבועות ??

תשובה:

שלום רב

נשים לא נהגו להשאר ערות בליל שבועות, וגם אין חיוב לאשה להתפלל במנין ולשמוע קריאת התורה, גם לא בחג השבועות. מה שכן חשוב, לעסוק מעט בעניני החג ולהתרומם מעט… כמו כן נהגו להרבות באמירת תהילים, שהרי חג השבועות הוא יום פטירתו של דוד המלך. והעיקר לשמוח בחג ובה' יתברך!

חג שמח