כדורגל ואימונים בחג ובשבת

שאלה:

האם מותר מעיקר הדין לשחק כדורגל בחג בשביל הכיף? האם מותר מעיקר הדין להתאמן בחג? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

משחקי כדור למנהג בני אשכנז מותרים במקומות מרוצפים ותחת קורת גג אבל לא על דשא או אדמה, ולדעת בני ספרד הדבר חמור יותר ויש בזה חשש מוקצה וכן חשש הגרב"צ אבא שאול, ויש המקילים בכדורים של זמנינו אף לספרדים המיוצרים בתעשיה בפני עצמה ויש להם שם כלי.

חשוב לדעת שלא ניתנו המועדים לישראל אלא כדי שיעסקו בהם בתורה, החג נועד להתרוממות ושמחה של מצוה ולא למשחקים מסוג זה.

חג שמח!

מקורות:

שולחן ערוך סי’ שח סעיף מה ושמירת שבת כהלכתה פרק ט”ז סעי ו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראיתי בשש"כ בפרק כ"ג הערה י' בשם הגש"ז אויערבך זצ"ל,בדין טאטוא החצר המרוצף שאם רוב הבתים מרוצפים כי אז רואים את החצר המרוצפת כהמשך לבית המרוצף גם אם אינה מקורה, ולא גזרינן חצר מרוצפת אטו אטו שאינה מרוצפת.

    וכן השש"כ מביאו פט"ז בהערה י"ח בדין משחק בכדור בחצר המרוצפת עיי"ש.

    ברצוני לשאול בדעת הגרש"ז הנ"ל, אם כל רוחב ואורך החצר בהמשך מהבית עד הקיר של החצר אכן מרוצף עם דשא סנטטי, אבל בקיר החצר מסתובב שמאלה כמין ד' שביל צר מאחורי הבית ששם הקרקע לא מרוצף בדשא סנטטי, האם השביל הצר הזה מזיק לחלק העיקרי של החצר לומר שהעיקר נמשך מחלק החצר שאינה מרוצפת שאז גזרינן גם על החלק המרוצף, או שאנו מסתכלים על עיקר החצר ששייך לבית והחלק המרוצף הוי כהמשך מהבית (ואינו מיחלף עם קרקע אחר) ומותר כמו בבית המקורה????

    לענ"ד שלילדים מתחת לגיל המצוות אין צריך להחמיר כלל בזה, ואף לגדולים שרי בזה מעיקר הדין.
    (בפרט בצירוף דעת המחבר שמתיר טאטוא בכל מקום שמרוצף ולדעתו אינו מיחלף באינו מרוצף).

    השאלה היא למעשה.