חציצה ברצועות התפילין / חציצה במיעוט בתפילין

שאלה:

שלום רב יש לי כמה שאלות
1.לפעמים אם קופצות לי מחשבות למשל בקריאת שמע או תפילה שלא לצאת ידי חובה כלומר כוונה בלתי נשלטת שלא לצאת ידי חובת המצווה האם זה מעכב ? כי זה נורא מציק לי בתפילה ובקריאת שמע

2.לפעמים רצועות התפילין שלי ״משירות״ מן חתיכות שחורות קטנות כאלה אז החתיכות האלה מהוות חציצה ? לפעמים הן נכנסות מתחת לבית התפילין גם

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

  1. מחשבות לא רצוניות הן חסרות משמעות ואין לך כל צורך להאבק בהן, ואדרבה, המאבק רק מעצים את הקושי, אם תתעלם מהן הן יעלמו.
  2. הבעיה של חציצה ברצועות היא רק בהיקף הראשון שתופס את הבית על היד, בשאר הרצועה אין חשש, תשתדל ששם זה לא יקרה, אבל שוב, בלי לחץ… יש גם צד גדול לומר שאין כאן חציצה וזאת על פי הכלל שמין במינו אינו חוצץ [לכתחילה יש להחמיר שבתפילין גם מין במינו חוצץ ראה אבני נזר סי' יד, כמו כן החמירו שלא אומרים שמיעוט שאינו מקפיד אינו חוצץ, כיון שדין חציצה בתפילין נלמד מבגדי כהונה שבהן גם מיעוט חוצץ].

חג שמח!