דימומים קלים לאחר הכנסת התקן מירנה

שאלה:

שלום,
שמתי התקן מירנה לפני כשבוע, בזמן ההתקן הייתי נקייה לאחר 7 נקיים אך טרם טבלתי (כי לא הזדמן). יומיים אחרי ההתקן היתה לי הפרשה דמית, והיום שבוע לאחר ההתקן שוב הפרשה דמית קלה מאוד.
מה הדין? האם זה אוסר?
ידוע לי שהפרשות אלו יכולות להימשך לסירוגין מס' חודשים עד שהגוף מתרגל.

תשובה:

שלום רב

אמת. בחודשים הראשונים להתקן עלולים לקבל דימומים וזה מקשה מאוד, אבל אין ברירה, דם הבא מהרחם אוסר את האשה לבעלה, וזה חלק מהתהליך.

כדאי בתקופה זו ללבוש בגד סמוך לגוף כהה מאוד, לא צריך גם להסתכל על נייר קינוח אחרי שהולכים לשירותים, ובעצם אין חובה להתקל בכתמים. כמובן שכרגע יש להתחיל הליך טהרה רגיל של המתנה הפסק טהרה ספירה וטבילה.

שמרו על ההלכה כפי שצריך ובעזרת ה' תראו ישועות וחיים טובים ומאושרים.

חג שמח.