נזק לרכב שכור

שאלה:

שכרתי רכב ועשיתי תאונה , הבעלים של ההשכרה רצו שאבוא אליהם עם 8000 מזומן עוד לפני שבדקו את הנזק [כי התחייבתי בהשתתפות עצמית של עד 8000] ביקשתי מהם דו"ח שמאי על הנזק בשביל שאדע את הנזק האמיתי ,והם דחו אותי בלך ושוב עד שנאמר לי שאין דו"ח שמאי ,כרגע על פי חוק איני חייב לשלם להם כלום במיוחד אחרי שניסו לגנוב אותי שאשלם להם במזומן בעוד שהם סגרו לי מסגרת כרטיס של 4000 נוספים וכנאה תכננו לחייב אותי גם ב 4000 האלא [ המשכיר אמר לי שאביא לו קודם 8000 מזומן ואחרי זה הוא יראה מה ] עוד שאלתי מה הדין ומה אני צריך לעשות

תשובה:

שלום רב,

אם בחוזה לא מצוין אחרת אין עליך חובה להביא אותם עד שישומו את הנזק או עד שיתברר המקרה בביה"ד.