מותר לבקש נסיונות רוחניים?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

רציתי לשאול את דעתכם לגבי התפילה שלי הנה התפילה: ריבונו של עולם גלוי וידוע לפניך שאין לי לא תאווה לעבודה זרה כך שלא אוכל לקיים מצוות שקשורות לעבודה
זרה ולא תאווה לקרובות משפחה כך שלא אוכל לקיים מצוות שקשורות לקרובות משפחה שנאמרו בפרשת
אחרי מות לכן אני מבקש ממך שתעשה איתי חסד גדול שתזכה אותי שיהיה לי בשמיים את כל המצוות
שקשורות לעבודה זרה אפילו קשר הכי קטן ואת כל המצוות שקשורות לעריות שמופיעות בפרשת אחרי מות
שאין לי אפשרות לקיימן לאחר שאקרא את האגדה שמופיע בתלמוד בבלי מסכת יומא דף סט עמוד ב שמופיע
גם בתלמוד בבלי מסכת סנהדרין דף סד עמוד א:
ויצעקו אל ה' אלקים בקול גדול מאי אמור אמר רב ואיתימא רבי יוחנן בייא בייא היינו האי דאחרביה למקדשא
וקליה להיכליה וקטלינהו לכולהו צדיקי ואגלינהו לישראל מארעהון ועדיין מרקד בינן כלום יהבתיה לן אלא
לקבולי ביה אגרא לא איהו בעינן ולא אגריה בעינן נפל להו פיתקא מרקיעא דהוה כתב בה אמת אמר רב חנינא
שמע מינה חותמו של הקדוש ברוך הוא אמת אותיבו בתעניתא תלתא יומין ותלתא לילואתא מסרוהו ניהליהו
נפק אתא כי גוריא דנורא מבית קדשי הקדשים אמר להו נביא לישראל היינו יצרא דעבודת כוכבים שנאמר
ויאמר זאת הרשעה בהדי דתפסוה ליה אשתמיט ביניתא ממזייא ורמא קלא ואזל קליה ארבע מאה פרסי אמרו
היכי נעביד דילמא חס ושלום מרחמי עליה מן שמיא אמר להו נביא שדיוהו בדודא דאברא וחפיוהו לפומיה
באברא דאברא משאב שאיב קלא שנאמר ויאמר זאת הרשעה וישלך אתה אל תוך האיפה וישלך את אבן
העופרת אל פיה אמרו הואיל ועת רצון הוא נבעי רחמי איצרא דעבירה בעו רחמי ואמסר בידייהו אמר להו חזו
דאי קטליתו ליה לההוא כליא עלמא חבשוהו תלתא יומי ובעו ביעתא בת יומא בכל ארץ ישראל ולא אשתכח
אמרי היכי נעביד נקטליה כליא עלמא ניבעי רחמי אפלגא פלגא ברקיעא לא יהבי כחלינהו לעיניה ושבקוהו
ואהני דלא מיגרי ביה לאיניש בקריבתה

מה דעתכם עליה טובה או לא כי אם לא אמחק אותה

תודה

תשובה:

שלום רב

אם הבנתי טוב את כוונתך זו תפילה שאינה ראויה בכלל, אתה בעצם מבקש שהקדוש ברוך הוא יביא אותך לידי נסיון, ואנחנו מבקשים אל תביאנו לידי נסיון! יש מספיק דרכים להתקרב לבורא עולם גם בלי נסיונות חדשים.

בהצלחה רבה.