מי שפרע בהצעות חברות תקשורת

שאלה:

הגיע אלינו שאלה
אדם שהתנייד בחברת סלקום וחברה אחרת )פלפון( קיבל הצעה והסכים לה
נשלחו לו בדואר סים של פלפון של אותו חברה
לאחר מכן הציעו לו מחברה אחרת הצעה זולה יותר
האם הוא חייב לאלה ששלחו לו סים משום שהוא צריך לעמוד הדיבור או שהולכים לפי מנהג המדינה למרות שהוא הסכים ואין הוא חייב להם כלום

תשובה:

שלום רב,

ברור שאין הוא חייב להם כלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מותר לעשות כן לכתחילה כדי לחזור לחברה ולקבל הצעה של מצטרף חדש? עשיתי זאת בעבר שלחו לי שליח עם סים והחוק מתיר לי לעזוב מתי שבא לי . וכך עשיתי. מה הדין הרי החוק מאפשר זאת ועל דעת כך נעשה

  2. אם מצטרף לחברה חדשה ובטוח לעזוב ולחזור לחברה הקודמת – אסור. וגם אם זה מותר אבל אין ראוי לעשות כן. אם מראש התכוון לעבור חברה ואח"כ מתחרט מותר לו לעבור לחברה אחרת ולא מוגבל בזמן.