סיום אבלות שלושים מחמת החג

שאלה:

כבוד הרב
אימי נפטרה ב-ח באייר השנה. נאמר לנו שחג שבועות עוצר את השלושים.
מתי עלינו לערוך את סעודת השלושים ומתי עלינו לעלות לבית העלמין.
ברצוני לציין שהמצבה הונחה בשבעה כי אחיי גרים בחול.
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב

ההלכה של החג המפסיק את אבלות השלושים נוגעת רק לעניני האבלות, כלומר, להתיר רחיצה כרגיל גזיזת ציפורניים וכו'. אבל כל מה שנוגע לכבוד הנפטר, שזה אזכרה עלייה לקבר וכו', זה נעשה כרגיל בסיום השלושים. כך כתב בס' נחלת שבעה, ובעיקר ענין זה ראי שו"ע סי' שצט סעי' ח.