טלטול אופניים חשמליים בשבת כדי שלא יגנבו

שאלה:

בסד
אופניים חשמליות שעולות ממון רב, נשארו בחצר .
א. האם מותר להכניסם לתוך הבית ביום שבת ?שלא ירטבו מהגשם ויתקלקלו או שלא יגנבו ?
ב. האם יש חילוק בדין בין שבת ליום טוב?

תשובה:

שלום רב

הכלל בענין זה מאוד פשוט, כלי שמלאכתו לאיסור אסור לטלטלו אלא לצורך גופו ומקומו אבל לא כדי שלא יגנב, ראה שו"ע סי' שח סעי' ג. במקרה שקרה דבר כזה ניתן להחליט להשתמש באותו מקום, להעמיד שם שולחן וכו', וממילא מותר להוציאו משם למקום אחר, וראה מגן אברהם סי שח ס"ק ח שאין בכך בעיה מצד הערמה, אבל בענין זה לא יועיל לטלטלו מעבר לנצרך לצורך מקומו… כך שמבחינה טכנית זה לא תמיד מעשי.