השכרת מקלט משותף בניגוד לאחד שמתנגד

שאלה:

מקלט משותף בבנין, שאחד מדיריו רוצה לשכרו ולשלם שכירות לועד הבית, אך דייר אחד מתנגד מחמת שהוא רוצה להניח שם את דפנות סוכתו והסכך, האם הוא יכול לעכב על שאר הדיירים מלהשכיר המקלט כל זמן שלא עשו חלוקה בנכס

תשובה:

שלום רב,

אם ההשכרה לדייר לא תפגע בשימוש במקלט בשעת סכנה יש מדייני זמנינו שסוברים שהחלטת ועד הבית על פי רוב (בנוכחות כולם) יכולה לכפות על המתנגד להוציא משם את סוכתו. אולם לעניות דעתי שאם המקלט שימש עד כה גם לאכסון הסוכות אין בכוחם לשנות את המצב אלא על דעת כולם.