בשר לא חלק בבית חילוני

שאלה:

אני בן 15 ספרדי חוזר בתשובה מבית חילוני, שמעתי שספרדים חייבים לאכול בשר חלק ובביתי אוכלים בשר כשר לא חלק האם מותר לי לאכול מהבשר? האם מותר לי לאכול בשר כשר לא חלק במסעדות? אם אסור לאכול בשר לא חלק מותר לי לאכול בשר חלק בכלים שהיה בהם בשר לא חלק?

תשובה:

שלום רב

ראשית ברכותי להצלחה רבה בדרך החדשה! אין ספק שמעשיך גורמים נחת רוח לבורא העולם!

אין לאכול בשר שאינו חלק, בין לספרדי בין לאשכנזי, בשום מצב, לספרדי ודאי אסור, אבל גם אשכנזי ימנע משום שבשר כזה הוא בהשגחה מינימלית ביותר, והשחיטה הסיטונאית מחייבת השגחה קפדנית.

אולם מאכל שהתבשל בכלים מותר לך לאכול, כמובן בתנאי ששאר עניני המטבח מתנהלים בכשרות [מוצרים כשרים, הקפדה על בשר בחלב וכו'…]

ערב טוב ומבורך.