ברכה ראשונה על וופל בלגי

שאלה:

שלום. ראיתי תשובה שלכם בעניין וופל בלגי וכמדומני שהתשובה שניתנה שייכת לעניין וופלים רגילים.
וופל בלגי הינו בלילה רכה של קמח עם מים או חלב ועוד מרכיבים שנאפית בתבניות מיחדות ע"ג האש או בתוך "טוסטר" מיוחד. ובאמת מה הדין לעניין ברכה הרי במידה ויש רוב מים ביחס לשאר הרכיבים לדעת האשכנזים לכאורה צריך לברך עליו המוציא (ע"פ המבואר ברמ"א קסח, יד)
אשמח לתשובתכם
שבוע טוב

תשובה:

שלום רב

לגבי ברכת מזונות יש כמה פרמטרים. אתה מתייחס בשאלתך לנושא של המתיקות של המאפה, ובזה אם הרוב מים אכן למנהג בני אשכנז הברכה היא המוציא. אבל יש עוד פרמטרים, ואחד מהם, שכאשר הבלילה רכה מאוד והאפייה נעשית באופן ששופכים אותה על טס ברזל והיא נעשית מאפה דק, אין לזה תואר לחם, ואפילו אם היא מורכבת רק מקמח ומים הברכה היא מזונות. ראה שו"ע סי' קסח סעי' ח.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אולי התשובה נכונה, אך על הרב להסביר מדוע.
    אכן לכאורה מנוסח התשובות אכן ניכר כי הרב עוד לא הבין אכן על מה מדובר.
    אין זה וופל שיש לו שכבות שוקולד כלל!!!
    חוץ מזה שקוראים לו וופל – הוא לא קשר למשפחת הוופלים למיניהם.
    נא שאחד מרבני האתר יכיר את המאכל הזה
    ואז נשמח לקבל תשובה מנומקת מדוע אכן זה מזונות
    אין כוונתי כלל וכלל לזלזל מרבני בית ההוראה
    אך כאן ניכר כי לא הבינו אכן על מה נסוב השאלה.
    זה כמו שישאלו על מלפפון ויענו על פלפל

  2. אני מכיר את המאכל, מה שאמרתי שבכל מקרה התשובה נכונה הוא בגלל שמדובר בבלילה רכה שנעשית גם אחר האפייה למירקם אחר מלחם. לחם עשוי מבלילה עבה.