שינוי מחיר לאחר זמן

שאלה:

שלום
בעל מקצוע במקרה שלנו אדריכל שנתן הצעת מחיר לאחר סיום הלימודים שלו וע"כ ההצעה היתה זולה אכן קיבל עבודה והתחיל בה בסיום השלב הראשון של העבודה
הלקוחות הפסיקו את העבודה (בעקבות גירושין של בני הזוג )
לאחר שנתיים חזר הבעל ורוצה להמשיך את העבודה
אלא שכעת הזמן של האדריכל שווה הרבה יותר כלומר יש לו בפועל עבודות שהוא מרויח עליהם יותר האם יש לו רשות להעלות את המחיר
בהתאם לשווי העבודה שלו היום

אשמח לשמוע בדיני אדם ודיני שמיים

נ.ב הצעת המחיר מראש חולקה לשלבים זאת אומרת שבכל שלב הלקוח עצמו יכול לחזור בו ולהפסיק את העבודה

תשובה:

שלום רב,

ברור שיש לו רשות להעלות כיוון שהצעת המחיר הייתה לזמן ההוא והלקוח הוא זה שחיכה עד עכשיו.