הלבנת פנים

שאלה:

בס"ד

היה מקרה שהלבנתי מקבץ נדבות . המקרה קרה ש-5 -10 דק' הוא הטריד את אמא שלי ! אני שתקתי
אחרי זה הערתי על זה !!! לא ברור לי אם עשיתי השתדלות לא להלבין משהו ברבים!!! בכל מקרה אם אני אבוד פה !!! מה שמטריד אותי אם עשיתי השתדלות . אם לא עשיתי השתדלות !!! אז אני אולי נחשב בגדר שאין לא חלק לעולם הבא!!!

תשובה:

שלום רב

אין ספק שכאשר אדם מתנהג בצורה טורדנית ממש והעסק מקשה על אמא שלך אתה יכול למנוע ממנה את ההטרדה, ואין בכך משום מלבין פני חברו ברבים. בכל מקרה גם כשאדם שוגה, אם הוא מתחרט על מעשיו ועושה תשובה יש לו חלק לעולם הבא. קשה מאוד לתת את הגבול בין מניעת ההטרדה להלבנת פנים סתם. אבל בכל מקרה עיקר האיסור כאשר אתה עושה זאת מתוך מידות רעות חלילה וללא סיבה, ולא כאשר הנושא הוא להתגונן.

שבת שלום ומבורך.