הדלקת נרות בפנס של הטלפון

שאלה:

בס"ד,
האם באופן שאין נר שבת , כמו יולדת בבית חולים שאין מתירים לה להדליק בחדר, והיא נוהגת כמנהג ספרד שלא פסקו תוספת אורה בשבת , האם יכולה לברך על הפנס בטלפון הנייד כאשר אינו מחובר לחשמל ?

תשובה:

יש שסברו שלא ניתן לברך על פנס כזה כיון שהוא לד, ראה כאן בהרחבה בענין.

לדעתי בבית חולים גם בחדר זה תוספת אורה, הרי אין חושך בחדר מן הסתם.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בס"ד, יכולה היא לכבות את האור לפני ההדלקה ואז תדליק את הפנס. ואז לא יהיה חשש תוספת אורה בחדר, בשונה מחדר האוכל שלא יתנו לה לכבות האור.
    מקור הפסק הוא בגר"מ אליהו זצק"ל וחכם יעקב יוסף זצק"ל לחיילים והוא מחמת חשש חילול שבת בחשמל- לכן יברך על פנס, וידועה התשובה של הגרע"י ביחו"ד לגבי לברך על מנורה בשבת .