הגשת בשר בבית החולים ע"י גויות

שאלה:

בבית החולים מגישים בשר מוכן בשבת ליולדות והוא מחומם ומוגש ע"י פועלים זרים וערבים במטבח , האם נחשב לבשר שנעלם מן העין ? האם יש דרך לאכול את הבשר שהרי מדובר ביולדת ?

תשובה:

שלום רב

בנושא של בשר שנתעלם מן העין יש כלל שאם יש יהודי יוצא ונכנס והגוי ירא להחליף אין איסור. אני משוכנע שבמטבח הענק של בית חולים יש גם יהודים שמפקחים נכנסים ויוצאים ואין איסור, ומן הסתם על כך סומכת רבנות בית החולים.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בשעת הדחק ניתן להתיר לצורך חולה כמו יולדת, בצירוף הסברא שאולי אין לה רווח בלהחליף, ובצירוף זאת שמן הסתם עוברים בידוק בכניסה לבית חולים ולא יכולים להכניס אוכל, בודאי שלא בכמות שכזו… אבל כדאי לשוחח בענין עם רבנות בית החולים.