ביקור בבית העלמין בשנה הראשונה

שאלה:

לכבוד הרב שלום ..
רציתי לשאול בעניין ביקור בבית העלמין .. אבא שלי נפטר וכבר עבר החודש מהפטירה ,האם יש עניין וטעם ללכת מתי שארצה לבית העלמין ובזמני הפנוי…ולקרוא אותיות נשמה ותהילים עבורו בקבר שלו ?
האם יש בזה מעלה כלשהי ? או שפשוט ניתן גם לעשות זאת מכל מקום
וגם בבית ולאו דווקא ללכת לשם .. ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

להיפך. למעשה המנהג הוא שבשנה הראשונה לא הולכים לבית העלמין אלא בזמנים הקבועים, שזה סוף השבעה וסוף השלושים ואחר כך בסוף השנה. משום שהנפטר מבקש ומתפלל עבור הבאים לקברו ובשנה זו הוא טרוד בכפרת חטאיו ואינו פנוי לכך. לכן אם תרצה לפעול לעילוי נשמתו תוכל לעשות זאת בבית, אומרים לעילוי נשמת פלוני בן פלוני ומתחילים באמירת התהילים הנ"ל או לימוד משניות. כמו כן יש הרבה דברים שניתן לעשות עבורו, כמו חיזוק במצוות, נתינת צדקה, זיכוי הרבים ועוד.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.