לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פרווה בתבנית חלבית בתנור בשרי

שאלה:

מאכל פרווה עם שמן ותבלינים בתבנית חלבית לגמרי, נאפה בתנור בשרי שעברו עליו מעת לעת מהאפייה האחרונה שלו, וכן לתבנית החלבית עבר כבר המעת לעת, אבל הוא לא היה נקי כ"כ
האם המאכל נחשב כבשר וחלב לגמרי?
האם התנור צריך לעבור הכשרה, ואיך לעשות?

תשובה:

שלום רב

אני מניח שהתנור לא היה נקי לגמרי, וכיון שגם התבנית לדבריך לא היתה נקייה, אם היה פי שישים במאכל כנגד הליכלוך אפשר לאכול ואין צורך בהכשרה, אבל אם לא היה פי שישים המאכל נאסר והתנור טעון הכשרה. כיון שיש כאן כמה ספקות לגבי הליכלוך ניתן להסתפק בליבון קל, לנקות היטב, להמתין 24 שעות, ולהפעיל אותו ריק חצי שעה.

ערב טוב.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל